POGOJI POSLOVANJA IN UPORABE SPLETNE STRANI

Splošni pogoji

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine hempion-cbd.com so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Zvop-1) ter priporočili GZS in mednarodnimi kodeksi za e-poslovanje. hempion-cbd.com je spletna trgovina, ki jo upravlja BERDEN Oliver – nosilec dopolnilne dejavnosti na kmetiji, Murski Petrovci 22, 9251 Tišina, Slovenija z davčno številko 73899003 in NI DAVČNI ZAVEZANEC. Ponudnik storitev e-poslovanja je odgovoren za vso vsebino, oglaševanje in cene na spletni strani (v nadaljevanju ponudnik). Naročila z dostavo v države članice EU obdeluje podjetje BERDEN Oliver – nosilec dopolnilne dejavnosti na kmetiji, Murski Petrovci 22, 9251 Tišina, Slovenija (v nadaljevanju obdelovalec naročil). Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine hempion-cbd.com, pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.

Dostopnost informacij (povzetek zakonodaje)

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije: 
– identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra),    
– kontaktne naslove, ki omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),  
– bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami),   
– dostopnost izdelkov (vsak izdelek ali storitev, ki je v ponudbi na spletni strani naj bi bil dostopen v razumljivem roku),   
– pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave),  
– vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano ali že vsebujejo davke in stroške prevoza,
– način plačila in dostave    
– časovno veljavnost ponudbe    
– rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka    
– pojasnjen mora biti postopek ob pritožbi, vključno z vsemi kontaktnimi podatki.

Ponudba artiklov

Zaradi narave poslovanja preko interneta se ponudba trgovine hempion-cbd.com ažurira in spreminja pogosto in hitro. Navedena cena velja za nakup preko interneta v primeru takojšnjega 100% plačila z gotovino ali plačilo predračuna z nakazilom na TRR.

Načini plačila

V trgovini Hempion-cbd.com ponudnik omogoča naslednje načine plačila: 
– z gotovino ob prevzemu    
– preko nakazila na TRR    

    Obdelovalec naročil izda račun na e-naslov kupca, z razčlenjenimi končnimi stroški.
Kupoprodajna pogodba (naročilo) je v elektronski obliki shranjena na strežniku ponudnika in kupcu dostopna v vsakem trenutku v njegovem uporabniškem profilu.

Cene

Cena velja za vse člane hempion-cbd.com. Član kluba uporabnik postane z registracijo v spletno trgovino. Registracija je možna tudi med postopkom nakupa. Vse objavljene cene so končne, razen če je izrecno napisano drugače. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti. Cene veljajo v primeru plačila z zgoraj navedenimi načini plačila, pod zgoraj navedenimi pogoji. V primeru, da se cena artikla tekom obdelave naročila spremeni, bo ponudnik kupca o tem obvestil. Ponudnik bo po svojih najboljših močeh skušal v vsakem primeru kupcu zagotoviti nižjo ceno oz. ponuditi ustrezno rešitev, ki bo šla v obojestransko zadovoljstvo. Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko obdelovalec naročil potrdi naročilo (kupec prejme elektronsko sporočilo o statusu Naročilo potrjeno). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika, kot za kupca.

Račun

Za naročila na naslove v Evropski uniji odpošilja in izdaja račune podjetje BERDEN Oliver – nosilec dopolnilne dejavnosti na kmetiji, Murski Petrovci 22, 9251 Tišina, Slovenija, z davčno številko 73899003. Omenjeno podjetje je registrirano z matično številko 2458772000. Za komunikacijo s podjetjem lahko uporabite splošni mail info@hempion-cbd.com 

Postopek nakupa

1. Naročilo potrjeno
Obdelovalec naročil si pridržuje pravico, da po potrebi pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko. Ob zaključenem nakupu, obdelovalec naročil obvesti kupca po elektronski pošti o predvidenem roku dostave in kupcu še dodatno posreduje obvezne informacije o kupljenem izdelku v slovenskem jeziku (14. člen uredbe 1169/2011). Pogodba o nakupu naročenih artiklov je na tej stopnji sklenjena. 

2. Blago odposlano
Vsa naročila, oddana med delavnikom pred 12 uro, odpošljemo že isti dan v primeru plačila po povzetju, ali s plačilno kartico. Naročila, ki imajo označeno plačilo po predračunu pošljemo takoj, ko prejmemo nakazilo na TRR. Naročila naročena med vikendom in prazniki pošljemo takoj naslednji delovni dan.

Pravica do odstopa od nakupa, vračilo blaga

Pri vračilu mora kupec izpolniti in priložiti obrazec za odstop od pogodbe na daljavo, ki si lahko prenesete s klikom TUKAJ. Če je blago že dostavljeno na naslov, ima kupec pravico, da v 14 dneh od prevzema blaga odstopi od kupoprodajne pogodbe. Pri odstopu nas morate predhodno obvestiti na objavljen email naslov ali telefonsko številko. Po predhodnem pisnem sporočilu mora biti blago s kopijo računa dostavljeno ali odposlano v 15 dneh na sedež podjetja. Blago mora biti nerabljeno, nepoškodovano, v nespremenjeni količini in originalni embalaži. Paketni izdelki morajo biti vrnjeni po pošti kot paketna pošiljka ali pisemska pošiljka. Stroške vračila kupec krije sam.
Ponudnik vrne celotno kupnino (kupnina s stroški dobave) najpozneje v 14 dneh od prejetja vrnjenega blaga na transakcijski račun kupca, če je kupec ponudniku v skladu z veljavnimi zakonskimi predpisi in Pogoji poslovanja sporočil, da od pogodbe odstopa in je prejeto blago vrnil v zakonskem roku. Pravica do vračila ne velja, če je blago uporabljeno ali brez originalnih etiket ali je bilo poškodovano pri nepravilni uporabi, razen če se obravnava kot reklamacija in je bilo blago v takem stanju že pred prejemom.
Pri odstopu od pogodbe, kjer je bila koriščena promocijska koda oz koda za popust, se ta sredstva upoštevajo kot popust in se uporabniku ne vrnejo. Na TRR uporabnika se vrne le vplačani znesek. Darilni bon se pri odstopu od pogodbe upošteva kot plačilno sredstvo in vrne uporabniku kot darilni bon.
Če kupec ne prevzame paketa, ki ga je naročil in izbral plačilo po povzetju, si pridržujemo pravico, da mu onemogočimo ponoven nakup po povzetju, nakup pa bo možen samo po predhodnem nakazilu na TRR.

Dostava

Obdelovalec naročil mora blago oziroma storitev dostaviti v obljubljenem času, ki pa je posredno odvisen od vršilca dostave. Dostavo paketov opravlja Dostavna služba GLS. Predvideni rok dostave znaša 1 do 3 dni, včasih zaradi posebnih okoliščin lahko tudi dlje. V primeru, da paketa ne prejmete v 7 delovnih dneh, to sporočite na info@hempion-cbd.com.

Pravica do zasebnosti

Obdelovalec naročil se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov. Ti bodo uporabljeni izključno za pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov, lastne raziskave in analize in ostalo potrebno komunikacijo. Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani tretji osebi.

Posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, lahko kadarkoli zahteva, da mu upravljavec:

• potrdi, ali se podatki v zvezi z njim obdelujejo ali ne,

• omogoči dostop do osebnih podatkov (tj. vpogled ter njihovo prepisovanje ali kopiranje),

• poda informacije v zvezi z obdelavo teh podatkov (npr. o namenu obdelave, vrsti osebnih podatkov, uporabnikih, katerim so jim bili ali jim bodo posredovani osebni podatki, predvidenem obdobju hrambe podatkov, o tehničnih in organizacijskih ukrepih za varovanje podatkov, idr.),

• omogoči popravek netočnih osebnih podatkov v zvezi z njim in mu omogoči dopolnitev nepopolnih osebnih podatkov,

• omogoči pravico do izbrisa osebnih podatkov (t.i. pravica do pozabe),

• omogoči pravico do omejitve obdelave,

• omogoči pravico do ugovora obdelavi, če obdelava podatkov temelji na zakonitem interesu upravljavca, vključno z oblikovanjem profilov,

• omogoči pravico do prenosljivosti podatkov in mu posreduje podatke v splošno uporabljeni in strojno berljivi obliki ali jih neposredno posreduje drugemu upravljavcu,

• omogoči pravico do preklica privolitve, kadar se osebnih podatki obdelujejo na podlagi privolitve, pri čemer preklic privolitve ne vpliva na zakonitost obdelave podatkov, ki se je izvajala do njenega preklica

• poda dodatne informacije o njegovi pravici do pritožbe pri pristojnem nadzornem organu.

 

Komunikacija

Z uporabnikom sme obdelovalec naročil stopiti v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu uporabnik izrecno ne nasprotuje. Reklamna elektronska sporočila morajo vsebovati naslednje sestavine:- jasno in nedvoumno morajo biti označena kot reklamna sporočila, – pošiljatelj mora biti jasno razviden,- različne akcije, promocije in druge tržne tehnike, morajo biti označene kot takšne; prav tako morajo biti jasno določeni pogoji udeležbe v njih,- željo uporabnika, da ne prejemajo reklamnih sporočil, je potrebno spoštovati.

Varstvo otrok

Oglasna sporočila morajo biti jasno razvidna (upoštevajoč starost) in morajo biti jasno ločena od iger in tekmovanj. Vsaka komunikacija, namenjena otrokom, mora biti primerna njihovi starosti in ne sme izkoriščati zaupljivosti otrok, pomanjkanja izkušenj ali občutka lojalnosti. Ponudnik ne sme sprejeti naročila od nekoga, za katerega ve ali sumi, da je otrok, ne da bi zato imel izrecno dovoljenje njegovih staršev ali skrbnikov. Ponudnik brez izrecnega dovoljenja njegovih staršev ali skrbnikov ne sme sprejemati kakršnihkoli osebnih podatkov, ki zadevajo otroke. Prav tako ponudnik tretji osebi ne sme izdajati podatkov, sprejetih od otrok, izjema so starši oziroma skrbniki. Ponudnik ne sme ponujati prostega dostopa do izdelkov ali storitev, ki so škodljive za otroke.

Odveza odgovornosti

Ponudnik se po svojih najboljših možnostih trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih spletnih straneh. Kljub temu pa se lahko lastnosti artiklov, njihova dobavljivost in cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru bo obdelovalec naročil kupca obvestil o spremembah in mu omogočil preklic naročila ali zamenjavo naročenega artikla. Ponudnik ne odgovarja za vsebino mnenj o artiklih, ki jih napišejo obiskovalci. Ponudnik mnenja pred objavo pregleda in zavrne tista, ki vsebujejo očitne neresnice, so zavajajoča ali žaljiva. Ponudnik ne odgovarja za informacije v mnenjih in se odvezuje kakršnekoli odgovornosti, ki izvira iz informacij v mnenjih. Nekatere fotografije izdelkov so simbolične in ne zagotavljajo lastnosti izdelka. Vse fotografije so naša last in njihova uporaba ni dovoljena brez našega dovoljenja.

Izvensodno reševanje potrošniških sporov

Skladno z zakonskimi normativi BERDEN Oliver – nosilec dopolnilne dejavnosti na kmetiji, Murski Petrovci 22, 9251 Tišina, Slovenija, ne priznava nikakršnega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov. Za reševanje sporov imate povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo potrošnikom na elektronski povezavi:
https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=SL
Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.

Pritožbe in spori

Obdelovalec naročil spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Obdelovalec naročil je dolžan vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb. Kupec se lahko v primeru težav obrne na obdelovalca naročil preko elektronske pošte. Postopek za oddajo pritožb je možen preko elektronske pošte info@hempion-cbd.com ali pisno na naslov podjetja. Obdelovalec naročil bo v petih delovnih dneh potrdil, da je prejel pritožbo in sporočil kupcu potek nadaljnje obravnave postopka. Obdelovalec naročil se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato se obdelovalec naročil prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno. Želimo vam prijetno nakupovanje!

IZJAVA GLEDE PREHRANSKIH IN ZDRAVSTVENIH TRDITEV PRI OPISIH IZDELKOV

Vse informacije na spletni strani www.hempion-cbd.com so zgolj informativnega značaja in nikakor niso namenjene kot nadomestilo za nasvete zdravnika, veterinarja ali drugega zdravstvenega osebja, prav tako ne morejo biti nadomestilo za ustrezno zdravstveno pomoč, saj niso priznana s strani zdravstvenih avtoritet.

Izdelki in trditve o posameznih izdelkih v tej spletni trgovini niso bili ocenjeni s strani državnih inštitucij in niso namenjeni za zdravljenje ali preprečevanje bolezni. Tekstovni opisi in slikovna gradiva posameznega izdelka so informativne narave in nekatere niso bile potrjene s strani Evropskega inštituta za varnost hrane (EFSA).

V primeru, da jemljete še kakšna zdravila in druga prehranska dopolnila, se pred kombiniranjem le teh s prehrano in dodatki posvetujete s svojim zdravnikom.

O piškotkih

Kaj so to piškotki? Piškotki so majhne datoteke z informacijami, ki se začasno shranijo na vaš računalnik ob obisku spletne strani. Tako vas spletna stran prepozna, si z njim zapomni podatke o vašem obisku in vam omogoči prijazno ter enostavnejšo spletno storitev. S pomočjo piškotkov prilagajamo vsebino na naši spletni strani, si zapomnimo vaše preference in beležimo obisk naše spletne trgovine. Brskanje po naši spletni strani/trgovini je s piškotki prijetnejše, hitrejše in predvsem učinkovitejše.

Piškotki so sestavni del sodobnih spletnih strani in sami po sebi niso škodljivi, ne vsebujejo virusov ali kakšne drugačne zlonamerne kode. Piškotki upravljavcu spletne strani ne dajejo dostopa do računalnika in podatki, ki se zberejo na tak način preko piškotkov, ne vključujejo osebnih podatkov. Za potrebe naše spletne strani/trgovine uporabljamo SEJNE PIŠKOTKE. Ti so nujni za delovanje sistema za urejanje in prikaz vsebin ter poskrbijo za pravilen sprejem elektronskih sporočil in vsebin na spletni strani. Piškotki se izbrišejo, ko uporabnik odide s spletne strani.

Vrste piškotkov

Urad informacijskega pooblaščenca deli piškotke predvsem glede na invazivnost:

  • začasni ali sejni piškotki
  • trajni ali shranjeni piškotki
  • lastni piškotki
  • drugi piškotki

Vsaka vrsta piškotkov se v zakonodaji in smernicah pooblaščenca obravnava drugače, kar lastnikom spletnih strani in spletnim razvijalcem otežuje doseganje skladnosti z Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1) in predvsem nalaga, da se morajo o problematiki zasebnosti piškotkov podrobno podučiti, ter o uporabi le-teh osveščati tudi svoje spletne obiskovalce. V primeru invazivnejših piškotkov pa morajo od obiskovalcev pridobiti soglasje za njihovo uporabo. Kako upravljati s piškotki? Večina spletnih brskalnikov omogoča, da nastavite vaše piškotke. Piškotke lahko zavrnete ali jih sprejmete s funkcijo, ki je že vgrajena v spletne brskalnike. Če piškotke zavrnete, lahko še naprej uporabljate našo spletno stran, vendar morda določene podstrani ne bodo pravilno delovale.

Shopping Cart