Nekaj malega o nas

Nekaj malega o nas

Nekaj malega o nas

Naš začetek

Smo štiričlanska družinska kmetija Berden.
Nahajamo se v Prekmurju, v pasu ob reki Muri na zemljiščih, ki jih je nekoč poplavljala in bogatila reka Mura.
Z alternativnimi rastlinami smo se začeli ukvarjati leta 2007 s tem namenom, da ne bi več uporabljali fitofarmacevtskih pripravkov in umetnih gnojil ter, da bi začeli živeti bolj zdravo in v povezavi z naravo. 
Istega leta smo eni izmed prvih v Sloveniji zasejali testni nasad konoplje. Ker nas je pozitivno presenetila s svojo bujno rastjo in pridelkom, smo naslednje leto zasejali 1 hektar in začeli razvijati tehnologijo za spravilo in nadaljno obdelavo te čarobne rastline.
Leta 2010 je Oliver, glava naše družine sam zasnoval in predelal prvi kombajn za žetev semena industrijske konoplje v Sloveniji. Še isto leto smo je zasejali 12 hektarjev in začeli s predelavo ter prodajo konopljinega semena in olja.
 
 
 

Nadgrajevanje znanja in ponudbe

Leto za letom smo pridobivali vedno več izkušenj ter odkrivali nove možnosti za uporabo industrijske konoplje. Do lanskega leta sta Oliver in Nino sama izdelala še 4 stroje za pobiranje konopljinega listja in cvetov. Temu namenjene stroje je praktično nemogoče kupiti, saj jih zaradi pomanjkanja izkušenj nihče ne izdeluje, oziroma stanejo čez milijon eurov. Vsak stroj je bil izboljšava in nadgradnja prejšnjega, saj smo le s časom in postopnim pridobivanjem izkušenj prišli do končnega produkta.
 Za vse naše produkte imamo vsa potrebna nadzorovana dovoljenja, analize in teste, kar pomeni, da so izdelki popolnoma varni, preizkušeni in pod strogim nadzorom slovenskih institucij. Naša ponudba izdelkov in predelovalni prostori se še danes sproti povečujejo, kar nam omogoča, da ohranimo kvaliteto ter ostanemo konkurenčni na trgu. Vse izdelke, ki jih trenutno ponujamo, lahko najdeš TUKAJ. V fazi testiranj, pa še imamo konopljino milo za telo, šampon, pivo in sirup.
Izdelke proizvajamo sami v manjših serijah, da ostanejo kakovostni in sveži.


S srcem povezani z ljudmi in naravo

Smo preprosta, topla, prijetna in zabavna družina. Radi se družimo, pogovarjamo in delimo naše
prigarano znanje z drugimi ljudmi. Ker se trudimo živeti kar se da zdravo ter biti v tesnem stiku z
naravo, si na naši kmetiji 90% hrane pridelamo sami na ekološki način. Imamo kar nekaj različnih vrst
živali kot so mangalice (kosmati prašič), purani, kokoši, piščanci, nandu, ribe, mačke ter dva razigrana
kosmatinca, ki vas bosta prijetno pozdravila, ko nas boste obiskali.
K nam ste vedno toplo vabljeni ter več kot dobrodošli.
S prijetnimi pozdravi,
Oliver, Mirjana, Nino in Mina

Shopping Cart