Naš način pridelave in predelave konoplje

Konoplja za gojenje ni zahtevna, vendar pa kot vsaka druga rastlina potrebuje nekaj osnovnih stvari kot so zadostna količina vlage, dobro pognojeno zemljo, primeren pH ter zadosti sončne svetlobe.

Naš način pridelave konoplje poteka na dva različna načina, saj lahko le tako dobimo željen pridelek.
Pri navadni konoplji imamo ženske, moške in hermafroditne rastline, ki se med cvetenjem oprašijo, zato nastane seme. Tu je naš cilj dobiti vlakna, ki jih uporabljamo za nastilj ter seme, ki ga potem hladno stisnemo v olje in uporabimo za izdelke. Tukaj je postopek enak kot pri setvi žit. Za žetev oz. spravilo pridelka, pa uporabljamo stroj, ki smo ga naredili sami.

Za drug način, pa uporabimo feminizirano seme, kar pomeni, da so vse rastline ženskega spola. Tu pa je naš cilj pridelati cvetje, iz katerega po predelavi nastane večina naših produktov. Če želimo pridelati takšno cvetje, ki je lepšega izgleda, bolj dišeče ter bolj napolnjeno s kanabinoidi, terpeni in ostalimi spojinami, se nam rastlina nikakor ne sme oprašiti. Če želimo to preprečiti, mora med posejano feminizirano ter navadno konopljo biti nekaj kilometrov razlike, da cvetni prah iz moških rastlin ne pride v stik z ženskim vršičkom.
To vrsto konoplje v skladu z dobro higiensko prakso obiramo in predelujemo ročno ter sušimo počasi, da ohranimo kakovost, vonj ter lep izgled.

Pri nobenem načinu gojenja konoplje ne uporabljamo škropiv, ampak plevel odstranimo mehansko, saj želimo izdelke v katere jo kasneje predelamo, ohraniti naravne in čiste. Velik delež naših izdelkov proizvedemo sami v naših predelovalnih prostorih, kateri se iz leta v leto pridno širijo.

Shopping Cart